هوافضای عاشورا

طرحی از هواپیمای مسافربری اَبَرصوت بوئینگ در آینده

شرکت بوئینگ به دنبال ساخت و عملیاتی‌کردن هواپیماهای مسافربری هایپرسونیک (اَبَرصوت) ظرف یک دهه آینده است.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، "دنیس مویلنربرگ"، (Dennis Muilenburg) مدیرعامل بوئینگ، قبل از افتتاح نمایشگاه هوایی پاریس (29 خرداد تا 4 تیر) اعلام کرد شرکتش باید مطمئن شود به اندازه کافی مسافر با توان خرید بلیط این هواپیماها و در نتیجه مقرون به صرفه‌ بودن فرآیند ساخت آن‌ها وجود دارد.

وی وعده داد این نوآوری‌ در آینده مردم هر نقطه از دنیا را ظرف حداکثر دو ساعت به نقاط دیگر مرتبط خواهد کرد.

جت‌های هایپرسونیک (اَبَرصوت) با سرعت 5 ماخ (3 هزار و 800 مایل یا 6 هزار و 116 کیلومتر در ساعت) حرکت خواهند کرد و قادر خواهند بود در مدت زمان‌ باورنکردنی مسافران را به مقصد برسانند. در حال حاضر، یک پرواز تجاری از نیویورک تا شانگهای حدود 15 ساعت طول می‌کشد، اما این مدت زمان با جت‌های هایپرسونیک به دو ساعت کاهش خواهد یافت.

 


موضوعات مرتبط: جنگندهموشک

ادامه مطلب
سه شنبه 24 مرداد 1396 | 22:43 | علی شیری عباس آباد |

سطح مریخ از آنچه دانشمندان تصور می‌کردند، خطرناک‌تر و سمی‌تر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، مطالعات نشان می‌دهد تابش اشعه ماورای بنفش از خورشید موجب فعال شدن ترکیبات کلرین و در نتیجه تبدیل آنها به میکروب‌های قوی در خاک این سیاره سرخ می‌شود.

این ترکیبات که با نام پرکلرات شناخته می‌شوند، در تمام سطح مریخ گسترده شده‌اند و چندین کاوشگر ناسا از مریخ در چند نقطه مختلف این سیاره این ترکیبات را شناسایی کرده است.

پرکلرات‌ها دارای ویژگی‌هایی نظیر میکروب کشی قوی است که موجب می‌شد تا مریخ قابل سکونت به نظر بیاید. دانشمندان می‌گویند پرکلرات‌ها به طور قابل توجهی نقطه انجماد آب را پایین می‌آورند و یک منبع انرژی بالقوه برای میکروارگانیسم ها است.

اما پژوهش جدید مرکز اخترفیزیک دانشگاه ادینبرو در اسکاتلند وجه دیگر پرکلرات‌ها را نشان می‌دهد. دانشمندان با مشاهده یک آلودگی باکتریایی کشنده روی بدنه فضاپیمایی که به مریخ سفر کرده و با سطح این سیاره تماس داشته است، دریافتند از آن جایی که ضخامت جو مریخ یک صدم زمین است، تابش اشعه ماوراء بنفش به سطح مریخ موجب ایجاد چنین باکتری‌های خطرناکی می‌شود.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد پدید آمدن حداقل سه ترکیب خطرناک و اثرات ترکیبی آنان باعث می‌شود که سطح مریخ از آنچه قبلا تصور می‌شد خطرناک‌تر بوده و امکان سکونت در سیاره سرخ وجود نخواهد داشت، چرا که این ترکیبات برای انسان سمی و خطرناک هستند.

نتایج این پژوهش در مجله "Scientific Reports" منتشر شده است.


موضوعات مرتبط: منظومه شمسینجوم

سه شنبه 24 مرداد 1396 | 22:40 | علی شیری عباس آباد |

تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار است طبق برنامه یک سال و اندی دیگر با راکت اروپایی آریان پرتاب شود. این تلسکوپ حاوی تجهیزاتی برای رسوخ حتی بیشتر از  تلسکوپ‌ هابل در عمق کیهان است؛ به طوری که برای ردیابی نور اولین  ستارگانی که در جهان روشن شدند تلاش خواهد کرد.

جانشین هابل در داخل یک اتاقک بزرگ محبوس شده است تا تحت یک رشته آزمایش برای شبیه‌سازی شرایط حاکم در مدار زمین قرار گیرد.مهندسان ابتدا باید همه هوای محفظه را خالی کنند و بعد دمای آن را در حد فوق‌العاده‌ای پایین آورند.

به گزارش آنا به نقل از BBC، بعد از گذشت حدود ۳۰ روز، تلسکوپ باید آماده شروع آزمایش‌هایی باشد که آینه بی‌نظیر تلسکوپ و توانایی آن در متمرکز کردن نور را محک خواهد زد.

جولی لندر، مهندس ناسا در این پروژه گفت: «دمایی که تلسکوپ در مدار تجربه خواهد کرد حدود ۳۰ درجه کلوین - ۳۰ درجه بالاتر از صفر مطلق - است اما ما تلسکوپ را در دمای کمی پایین‌تر تست می‌کنیم».


موضوعات مرتبط: منظومه شمسی

سه شنبه 24 مرداد 1396 | 22:34 | علی شیری عباس آباد |

 

 خطرناک‌ترین سلاح‌های فضایی (بخش اول)

 

در حالی که فضا همیشه به عنوان یک زمینه برای اکتشافات علمی و صلح‌آمیز مطرح بوده، می‌توان از آن به عنوان موقعیتی استثنایی برای دستیابی به برتری نظامی نیز یاد کرد. برای مثال سالهاست که ماهواره‌های جاسوسی در فضا به فعالیت می‌پردازند. ضمن اینکه از زمان شروع عصر فضا، سازمان‌های مختلفی استفاده از فضا را برای پرتاب موشک‌های نظامی مد نظر داشته‌اند. در مقاله‌ی حاضر 10 طرح  سلاح‌های خطرناک فضایی که تا کنون ارائه شده‌اند در دو قسمت بررسی می‌شود:

 


موضوعات مرتبط: موشک

ادامه مطلب
چهار شنبه 18 مرداد 1396 | 21:59 | علی شیری عباس آباد |

در زمین حداکثر اختلاف دمایی که در یک شبانه روز می تونه اتفاق بی افته ،۴۰ الی ۵۰ درجه سانتی گراد هست.  وجود اتمسفر، دریاها و اقیانوس ها به کم کردن ومتعادل کردن این اختلاف دما کمک زیادی می کنه، درحالی که در فضا،دما در موقعیت سایه ممکنه به منهای ۱۰۰ درجه هم برسه و از طرفی دما زیر نور خورشید به ۱۲۰ درجه می رسه و این یعنی اختلاف دمای یک شبانه روز ۲۲۰ درجه. این اختلاف فاحش دما در ۲۴ ساعت یا حتی کمتر از اون، با انبساط و انقباض شدیدی که ایجاد می کنه، می تونه سازه ی ماهواره ها رو خیلی ترد و شکننده بکنه.

فیلم زیر هم اثرات مخرب اختلاف دما رو خیلی خوب نشون میده:

http://javanhavafaza.ir/4399/%D8%AF%D8%B1%D8%B3-%D8%A7%D9%88%D9%84%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D9%81%DB%8C%D8%B2%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B6%D8%A71/


موضوعات مرتبط: منظومه شمسینجوم

چهار شنبه 18 مرداد 1396 | 21:58 | علی شیری عباس آباد |

فیلم زیر مربوط به پرش از ارتفاع تقریبا ۴۰ کیلومتری است. می بینیم که برای زنده موندن در این ارتفاع هم لازمه که از لباس مخصوص و کپسول اکسیژن استفاده کرد:

برای مشاهده در لینک زیر:

http://javanhavafaza.ir/4399/%D8%AF%D8%B1%D8%B3-%D8%A7%D9%88%D9%84%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D9%81%DB%8C%D8%B2%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B6%D8%A71/


موضوعات مرتبط: منظومه شمسینجوم

چهار شنبه 18 مرداد 1396 | 21:56 | علی شیری عباس آباد |

موتور اتمی فضایی روسیه آمریکا را نگران کرد

برنامه روسیه برای ساخت اولین موتور اتمی جهان برای پرتاب موشک های فضایی سبب نگرانی آمریکا شده است.روسیه دامنه اجرای کار روی پروژه ساخت موتور موشک هسته ای با قابلیت پرتاب فضاپیما را سرعت بخشیده است.برنامه روسیه برای ساخت موتور موشکی اتمی سبب شد تا 25 کشور همزمان از سازمان ملل متحد بخواهند در اصول استفاده فضایی از منابع هسته ای تجدید نظر کند.آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ژاپن، ایتالیا، استرالیا و برزیل از جمله کشورهایی هستند که این درخواست را ارائه کرده اند.کارشناسان می گویند، اقدام روسیه برای ساخت موتور هسته ای با قابلیت پرتاب فضاپیما پروژه ای یگانه و بی مانند در جهان است و همزمان مسکو اطمینان داده تمامی پیمان های بین المللی را در آن رعایت می کند.


موضوعات مرتبط: موشک

چهار شنبه 18 مرداد 1396 | 21:54 | علی شیری عباس آباد |

حال و آینده پیشران‌های فضایی  (۱)

 

اگر یکی از علاقمندان موضوعات فضایی هستید احتمالا تا به حال به این فکر کرده‌اید که پس از پرتاب ماهواره‌ها یا فضاپیماها به فضا، حرکات و مانورهای آنها به کمک چه سیستمی صورت می‌پذیرد؟ پس لازم است با پیشران‌های فضایی آشنا شوید.

 پیشرانهای فضایی یا تراسترها، ابزاری برای تغییر سرعت موشکها، ماهواره‌ها و فضاپیماها هستندآنها روشهای متفاوتی برای حرکت دادن سامانه‌های فضایی در جهات مختلف دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارد. با توجه به نوع کاربرد، در سفر به  فضاو یا کنترل وسیله فضایی در مدار از پیشران‌ها استفاده‌های متفاوتی می‌شود

 


موضوعات مرتبط: ماهوارهموشک

ادامه مطلب
چهار شنبه 18 مرداد 1396 | 21:51 | علی شیری عباس آباد |

پایگاه ملی فضایی امام خمینی

پایگاه ملی فضایی امام خمینی با پرتاب آزمایشی و موفقیت‌آمیز ماهواره بر سیمرغ به فضا به طور رسمی افتتاح شد. این پایگاه، اولین پایگاه سکوی ثابت ایران محسوب می‌شود.

پایگاه ملی فضایی امام خمینی ، مجموعه بسیار بزرگی است که تمامی مراحل آماده‌سازی، کنترل و هدایت ماهواره برها در آن انجام می‌شود. این پایگاه از نظر فناوری مطابق با استانداردهای روز دنیا طراحی و ساخته شده و می‌تواند در فاز نهایی، کلیه نیازهای کشور در مدار LEO را تحت پوشش قرار دهد.


موضوعات مرتبط: اخبار هوایی داخلیموشک

ادامه مطلب
یک شنبه 8 مرداد 1396 | 21:50 | علی شیری عباس آباد |

قدرتمندترین موشک تاریخناسا در تاریخ 25 جولای یکی از موتورهای RS-25 خود را آزمایش کرد. قرار است قدرتمندترین موشک تاریخ در سال 2019 با این موتور به فضا پرتاب شود.

موتور RS-25 ناسا یک موتور معمولی نیست بلکه یک موتور موشک است که به وسیله آن قدرتمندترین موشک تاریخ (سیستم پرتاب فضایی SLS) در سال 2019 به فضا پرتاب خواهد شد. این سومین آزمایش موفق موتورهای RS-25 ناسا بود. زمانی که SLS راه‌اندازی شود، چهار موتور RS-25 و همین‌طور دو تقویت‌کننده موشک جامد به آن کمک خواهند کرد تا آن را بلند کنند.


موضوعات مرتبط: موشک

ادامه مطلب
یک شنبه 8 مرداد 1396 | 21:44 | علی شیری عباس آباد |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 8 صفحه بعد