هوافضای عاشورا

 

سفر انسان به مریخ

مدیرعامل هلندی شرکت "مارس وان" که در پی تحقق اسکان بشر در مریخ تا سال 2031 است، به مهاجرت انسان به مشتری و ناهید نیز چشم دوخته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، "باس لانس‌دورپ" مدیرعامل شرکت "مارس وان" خبر از امکان سکونت انسان در سیاره زهره و یکی از قمرهای مشتری در آینده نه چندان دور داده است.

"مارس وان"(Mars One) یک سازمان غیرانتفاعی برای فرود آوردن نخستین انسانها در مریخ و ایجاد یک کلونی دائمی انسان جهت اسکان انسان در مریخ تا سال 2031 است.

این شرکت توسط کارآفرین هلندی،"باس لانس‌دورپ" در سال 2010 تاسیس شد. برنامه این پروژه، امکان تحقق از نظر فنی و مالی و همچنین مسائل اخلاقی مربوط به آن به طور گسترده از جانب دانشمندان، مهندسان و فعالان صنعت هوافضا مورد انتقاد قرار گرفته است.

طبق برنامه اولیه مقرر شد که در سال 2016 یک مریخ‌نشین رباتیک و یک ربات مداری پرتاب شوند و سپس یک گروه چهار نفره از انسان‌ها در سال 2022 بر روی مریخ فرود بیایند. یک گروه چهار نفره از فضانوردان نیز هر 2 سال به آنها اضافه شوند.

از منابع درآمد اصلی پیشنهاد شده برای این پروژه، یک برنامه تلویزیونی واقع‌نما از سفر داوطلب‌ها است.

در فوریه 2015، شرکت‌های طرف قرارداد "مارس وان" برای ساخت ربات‌های مرحله نخست، اعلام کردند که مطالعات اولیه به پایان رسیده، اما هنوز از طرف این شرکت با آن‌ها تماسی حاصل نشده و فعالیت‌ها متوقف شده است.

در ابتدا کل داوطلبان سفر به مریخ 202 هزار نفر بودند که 1057 نفر از آنان برای بررسی‌های بعدی انتخاب شدند. از میان این تعداد، در تاریخ 21 فوریه 2015 تنها 100 نفر باقی مانده‌اند. این 100 نفر شامل 39 نفر از آمریکا، 31 نفر از اروپا، 16 نفر از آسیا، هفت نفر از آفریقا، و هفت نفر از اقیانوسیه هستند که این شرکت قصد دارد در نهایت 24 نفر را در شش گروه چهار نفره به سیاره مریخ بفرستد.

در میان این 100 نفر سه ایرانی با نام‌های سعید قندهاری، صادق مدرسی و الهه نوری حضور دارند.


این افراد برای سفر به مریخ باید هفت سال آموزش ببینند و سپس در سال 2023 نخستین گروه طی سفر هفت ماهه با امکانات و تجهیزات لازم به این سیاره سفر خواهند کرد. آنها باید چالش‌های زیادی را پشت سر بگذارند تا در میان 24 نفر نهایی برای سفر یک طرفه و بی‌بازگشت به مریخ باشند.

"باس لانس‌دورپ" چشم انداز بلندپروازانه‌ای برای آینده سفر فضایی دارد. این کارآفرین هلندی مصمم است انسان‌ها را به سیاره سرخ ببرد.

این تیم تلاش می‌کند تا از طریق تحقیقات و آزمایشات دقیق، سیاره را بهتر بشناسد. با وجود اینکه رساندن انسان به مریخ هیجان‌انگیز خواهد بود، اما "باس لانس‌دورپ" در حال حاضر به دنبال تحقق امکان سفر انسان به ماورای مریخ و به دیگر سیارات نظیر مشتری و ناهید است.

وی اخیرا اظهار داشت که امیدوار است کلونی‌های انسانی را به ونوس یا حتی یکی از 69 قمر مشتری ببرد.

ونوس که دومین سیاره منظومه شمسی از لحاظ فاصله با خورشید است، مطلوب‌ترین مکان برای سکونت نیست. دمای سطحی سوزان آن تقریبا 462 درجه سانتی‌گراد است. نیاز به گفتن نیست که جو این سیاره بسیار متراکم است، به طوری که احساس می‌کنید حدود یک کیلومتر زیر آب هستید.

با این حال، هر چه از سطح سیاره دورتر باشید، این سیاره بیشتر قابل سکونت می‌شود. آب و هوای زهره در ارتفاع 48 کیلومتری، شبیه به کشورهای مدیترانه‌ای است. محققان در حال حاضر در حال ایجاد یک شهر شناور در یک بالن برای سکونت در این سیاره هستند.

ایجاد یک زیستگاه در یکی از ماه‌های مشتری ممکن است کمی ساده‌تر باشد. 10 قمر در حال چرخش به دور مشتری هستند که می‌توانند سکونتگاه مناسبی برای انسان باشند. جو قابل کنترل با سطح یخ زده ضخیم آنها باعث می‌شود نامزد مناسبی باشد.

امسال پروسه انتخاب بسیار دقیق کاندیداهای ماموریت مریخ آغاز شده است. سفر مریخ نه تنها دشوار است، بلکه از نظر روان شناختی نیز مورد بحث است.

"لانس‌ دورپ" برای اطمینان از شدنی بودن و همچنین ایمنی مسافران از کمک هر دو غول فضایی، ناسا و لاکهید مارتین استفاده کرده است.

این سفر در کوتاه‌ترین حالت 35 میلیون مایل(حدود 56 میلیون کیلومتر) و در بلندترین حالت 250 میلیون مایل(حدود 402 میلیون کیلومتر) مسافت خواهد داشت و شامل یک خدمه چهار نفره خواهد بود.

هنگامی که خدمه بعد از سفری شش ماهه وارد سیاره سرخ شوند، منابعی همچون آب آشامیدنی بسیار محدود خواهد بود.

حتی سخت‌تر از آن، خدمه امکان تحرک محدودی خواهند داشت و در مدت زمان طولانی باید در کپسول خود باقی بمانند.

اگر چه سفر به مریخ و همچنین شرایط این سیاره دشوار است، اما "لانس‌دورپ" مطمئن است که می‌تواند این اتفاق را رقم بزند.

"لانس‌دورپ" می‌گوید: مریخ مقصد نهایی برای انسان‌هایی که به دنبال سکونت دائمی خارج از زمین هستند، نخواهد بود. پس از آن، اکتشافات فضایی به سمت شهرهای شناور در جو زهره در یک بالن بسیار بزرگ یا حرکت به یکی از قمرهای مشتری یا یک سیارک خواهد رفت.


موضوعات مرتبط: منظومه شمسی

چهار شنبه 4 بهمن 1396 | 8:4 | علی شیری عباس آباد |

اکتوکوپتر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، SureFly اکتوکوپتر دو نفره شرکت Workhorse  قصد دارد در نمایشگاه محصولات مصرفی الکترونیکی پروازهای آزمایشی خود را انجام دهد.

این اکتوکوپتر مانند بقیه خودروهای پرنده مسافران را از نقطه الف به ب می برد. همچنین نمونه های اولیه آن به وسیله فرمان کنترل می شود. هرچند بقیه تاکسی های هوایی مجهز به موتورهای الکتریکی هستند اما SureFly هیبریدی است و با استفاده از بنزین می تواند ۱۱۲ کیلومتر پرواز کند.

 SureFly همچنین مجهز به ۸ پروانه است که ۴ مورد آنها روی بال ها نصب شده اند و می توانند ۱۸۰ کیلوگرم وزن را تحمل کنند.

شرکت تولید کننده اعلام کرده این تاکسی پرنده از مقامات فدرال اجازه انجام پروازهای آزمایشی در نمایشگاه محصولات مصرفی الکترونیکی را دریافت کرده است.

ابتدا قرار بود این پروازها همراه سرنشین انجام شوند اما اکنون در بیانیه شرکت اشاره ای به این امر نشده است.

 


موضوعات مرتبط: پهپاد

شنبه 16 دی 1396 | 15:58 | علی شیری عباس آباد |

اسپیس ایکس

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، شرکت اسپیس ایکس قصد دارد به زودی ماهواره Zuma را به آسمان ببرد. این محموله مرموز به یکی از زیرمجموعه های دولت آمریکا تعلق دارد.

 البته قرار بود این ماهواره در ماه نوامبر به فضا پرتاب شود اما در نهایت پنجشنبه از مقر فضایی کیپ کارناوال در فلوریدا به آسمان می رود.

ماهواره زوما در مدار زمین قرار می گیرد که بسیاری از نمونه های جاسوسی و مخابراتی نظامی دیگر نیز در این مکان قرار دارند.

این درحالی است که هیچ یک از زیرمجموعه های دولتی مالکیت ماهواره را برعهده نگرفته اند و به همین دلیل اطلاعات کمی از آن فاش شده است.

به هرحال ماهواره زوما همراه یک موشک فالکون ۹ به آسمان ارسال می شود.


موضوعات مرتبط: اخبار هوایی داخلیماهواره

شنبه 16 دی 1396 | 15:55 | علی شیری عباس آباد |

شهاب سنگ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

محققان متوجه شدند در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۲ هزار شهاب سنگ از کنار زمین عبور کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازنیوز ویک، در ۲۰۱۷ میلادی ستاره شناسان بیش از ۲هزار شهاب سنگ ناشناخته را رصد کردند که از فاصله ۲۸۰ میلیون مایلی زمین گذشتند. به این ترتیب تعداد کل شهاب سنگ هایی که از نزدیک زمین عبور کردند به ۱۷۴۴۶ مورد رسید.

 جالب آنکه بیشتر آنها از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی رصد شده بودند. البته دانشمندان معتقدند در سال جاری نیز تعدادی شهاب سنگ ناشناخته از کنار زمین عبور خواهند کرد.

پل چادوس مدیر مرکز تحقیقات «اشیای نزدیک زمین» در آزمایشگاه Jet Propulsion ناسا در این باره می گوید: این آمار نشان دهنده تعداد شهاب سنگ هایی نیست که از کنار زمین گذر کرده اند. افزایش تعداد سنگ های آسمانی کشف شده نشان دهنده قدرت ما برای ردیابی اشیای نامحسوس آسمانی است.

 


موضوعات مرتبط: اخبار هوایی داخلیمنظومه شمسینجوم

شنبه 16 دی 1396 | 15:46 | علی شیری عباس آباد |

تولید پهپادهای سنگین توسط کالاشنیکوف در سال 2018

شرکت " کالاشنیکوف" در سال 2018  یک سری تولیدات جدید پهپاد های سنگین را آغاز می کند.

این پهپادها قادرند طی مدت زمان طولانی بدون شارژ شدن تا چندین تن بار را حمل کنند. به گزارش اسپوتنیک، دفتر خبری این شرکت به خبرنگاران در این مورد توضیح داد. این پهپاد ها در پارکینگ " شعبه " جدید این شرکت که برای خدمات رسانی به پهپادها برنامه ریزی شده است قرار می گیرد. در این اطلاعیه آمده است: " در این پارکینگ هوایی که توسط شرکت ساخته شده است نه تنها پهپادهای سبک بلکه سنگین که در مراحل آزمایشی به سرمی برند نیز قرار می گیرند. چنین دستگاه های پرنده ای قادرند بدون شارژ شدن تکمیلی چند شبانه روز را در هوای آزاد به سر برده و چندین تن بار را حمل می کنند. تولید این پهپاد های سنگین برای تابستان سال 2018 برنامه ریزی شده است. "


موضوعات مرتبط: پهپاد

دو شنبه 6 آذر 1396 | 23:30 | علی شیری عباس آباد |

 

 

دیروز دومین فضاپیمای SpaceShipTwo شرکت ویرجین گلکتیک موسوم به VSS Unity نخستین پرواز مستقل خود را بر فراز بیابان موهاوی در جنوب غربی ایالات متحده با موفقیت به پایان رساند و لبخند رضایت را روی لبان «ریچارد برنسون» مدیرعامل این شرکت نشاند.

این هواپیمای فضایی که در ماه فوریه گذشته معرفی شد، در عملیات آزمایشی توانست به سرعت حدود 740 کیلومتر بر ساعت در ارتفاع 15 هزار متری از سطح زمین دست یابد. به گفته مقامات شرکت ویرجین، VSS Unity به مدت حدود 10 دقیقه بدون نیروی موتور به گشت و گذار پرداخت.

spaceshiptwo-vssunity-1

این موفقیت می تواند فصل نوینی را در حوزه هواپیماهای فضایی و سفرهای تجاری به خارج از جو زمین بگشاید. البته ویرجین گلکتیک می گوید عملیات دیروز پنجمین پرواز VSS Unity همراه با هواپیمای حامل آن به نام WhiteKnightTwo بوده، اما اولین موردی محسوب می شود که یونیتی مدتی را به صورت مستقل پرواز کرده.

ویرجین امیدوار است این هواپیمای پیشرفته بتواند آرزوی دیرین آنها برای توسعه توریسم فضایی را تحقق بخشد، و با نگاه به چهره «ریچارد برنسون» پس از فرود یونیتی واضح است که او رضایت کافی را از این برنامه داشته. او قبل از عملیات فرود اعلام کرد امیدوار است طی ماه های آتی برنامه های متعددی را به اجرا درآورد.

richard-branson

کمپانی مورد بحث می گوید بازخورد دریافتی از دو خلبان این تست حکایت از شرایط عالی پرواز دارد، اما آنها به دقت تمامی اطلاعات را جمع آوری و بررسی می کنند تا حوادث تلخ گذشته تکرار نگردد.

گفتنیست اولین نمونه SpaceShipTwo دو سال قبل در حین پرواز دچار نقص فنی شد و سقوط آن به مرگ خلبان و زخمی شدن کمک خلبان انجامید.

 


موضوعات مرتبط: جنگندهموشک

دو شنبه 6 آذر 1396 | 23:26 | علی شیری عباس آباد |

5 دهه از زمانی که آمریکا ادعا کرد انسان روی ماه قدم گذاشته، می گذرد، ولی هنوز تئوری توطئه ای که از سوی برخی، مبنی بر دروغ محض بودن این ادعا مطرح شده، طرفداران خاص خود را دارد. بر اساس ادعای یکی از کاربران یوتیوب به نام «Streetcap1»، ویدیو ها و تصاویری که ادعا می شود در سال 1972 از آخرین  مأموریت سفر به ماه توسط آپولو 17 منتشر شده، به سادگی اثبات می کنند که تمام این سال ها آمریکا در مورد قدم گذاشتن انسان ها بر سطح ماه دروغ می گفته است.

 بر اساس گفته این کاربر، تصویر فردی که در کلاه فضانوردی یکی از فضانوردان آپولو 17 دیده می شود، فاقد لباس مخصوص است و به نظر می رسد که شخص یاد شده، یک کت ساده پوشیده. البته مخالفان این تئوری همچنان معتقدند شخصی که در تصویر دیده می شود، لباس فضانوردی به تن دارد.

همچنین پرچم آمریکا که در تصویر دیده می شود، با باد تکان می خورد، در حالی که در ماه نباید شاهد چنین تکانی باشیم. از سوی دیگر مخالفان این تئوری اعلام می کنند که این مسئله به علت لرزش پایه آلومینیومی است که هنگام جای گذاری آن توسط فضانوردان ایجاد شده است.

همچنین پیشتر برخی از طرفداران این تئوری توطئه ادعا کرده بودند که سنگ هایی که توسط فضانوردان از سطح ماه جمع آوری شده بود، در واقع از قطب جنوب آورده شده بودند؛ البته در نهایت آزمایش ها خلاف این موضوع را نشان داد و این تئوری توطئه را باطل کرد. لازم به ذکر است که آپولو 17 اولین فضاپیمای سرنشین داری که به ماه رفت نبود؛ این افتخار سال ها پیش نصیب آپولو 11 و فضانوردان آن «نیل آرمسترانگ» و «باز آلدرین» در 20 جولای 1969 (29 تیر 1348) شده بود.

 


موضوعات مرتبط: منظومه شمسیماهواره

دو شنبه 6 آذر 1396 | 23:21 | علی شیری عباس آباد |

لزوم ترک زمین

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پروفسور استیون هاوکینگ (Stephen Hawking) در جریان ویدیو کنفرانس اخیر خود، نسبت به لزوم ترک زمین در کمتر از 600 سال آینده هشدار داد!

 

به گفته استیون هاوکینگ ، فرصت باقی مانده برای انسان رو به پایان است و اگر بشریت در این رابطه راهکاری را در پیش نگیرد، در کمتر از 5 قرن آینده نسل انسان به کلی منقرض خواهد شد.

پروفسور هاوکینگ در اجلاس تنسنت وب سامیت (Tencent Web Summit) که در شهر پکن برگذار شد، نسبت به نژاد فعلی انسان و لزوم ترک زمین در آینده‌ای نزدیک هشدار داد. به عقیده او، اگر انسان تا 5 قرن آینده به علوم پیشرفته فضایی دست پیدا نکند، کره زمین به مکانی نامساعد برای زندگی تبدیل خواهد شد.

استیون هاوکینگ بر این باور است که انسان تا پیش از سال 2600 میلادی، باید به پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه علوم فضایی دست پیدا کند تا به کمک آن، بتوان سفری طولانی را به اعماق فضا تجربه کرد. رشد جمعیت و افزایش نیاز به منابع مختلف انرژی، به نحوی است که تا 5 قرن آینده زمین را به محیطی غیرقابل سکونت تبدیل خواهد کرد.

پروفسور هاوکینگ در صورت سخنرانی خود، به دستاوردهای پروژه استارشات (Starshot) از زیرمجموعه‌های برنامه ابتکارات خط‌شکن (Breakthrough Initiatives) اشاره کرد. از مهم‌ترین اهداف این پروژه می‌توان به تلاش برای یافتن سرنخ‌هایی از حیات بیگانه و ساخت کاوشگرهای کوچک با 20 درصد سرعت نور اشاره کرد که با تکنولوژی لیزر هدایت می‌شوند.

لزوم ترک زمین

این کاوشگرها، با سرعت بسیار بالای خود می‌توانند در کمتر از 1 ساعت خود را به سیاره مریخ برسانند. یکی دیگر از اهداف مهم این پروژه، فرستادن این نانوکرفت‌ها به سیاره پروکسیما بی (Proxima b) است. پروکسیما بی نزدیک‌ترین سیاره فراخورشیدی نسبت به زمین است که در فاصله 4.2 سال نوری سیاره ما واقع شده و پتانسیل مناسبی برای میزبابی از حیات دارد.

پیت وردن (Pete Worden) به عنوان مدیر اجرایی پروژه استارشات در این باره می‌گوید:

اگر همه چیز مطابق با برنامه پیش برود، انتظارها بر این است که نهایتا تا اواسط قرن فعلی بتوانیم اولین تصویر واقعی را از نزدیک‌ترین سیاره فراخورشیدی به ثبت برسانیم.


موضوعات مرتبط: منظومه شمسی

چهار شنبه 24 آبان 1396 | 23:38 | علی شیری عباس آباد |

 

این پهپاد در آب شیرجه می زند

 

به گزارش ثریا به نقل از تک کرانچ، محققان با الهام از طبیعت یک پهپاد به نام RoboBee ساخته اند که می تواند میانه پرواز در آب شیرجه بزند و به طور خودکار از زمین بلند شود و دوباره فرود آید.

این قابلیت ها بدان معناست که پهپاد برای تمام کاربردها از جمله جستجو و نجات، رصد محیط زیست و مطالعات زیست شناختی کارآمد است.

این نخستین میکرو رباتی است که می تواند به طور مداوم و در محیط های پیچیده حرکت کند.

این تحقیق توسط محققان دانشگاه هاروارد و موسسه ویس (برای فعالیت های مهندسی زیستی) انجام شده است.
  

 

 


موضوعات مرتبط: پهپاد

یک شنبه 7 آبان 1396 | 19:26 | علی شیری عباس آباد |

تلویزیون دولتی چین اعلام کرد اولین پهپاد ترابری بزرگ جهان نخستین پرواز مستقل خود را در فرودگاهی در شهر «شی آن» در شمال غرب چین انجام داده است.

برای دیدم فیلم مورد نظر برروی لینک زیر کییک نمایید:

https://www.mashreghnews.ir/news/791762/%d9%81%db%8c%d9%84%d9%85-%d9%be%d8%b1%d9%88%d8%a7%d8%b2-%d9%85%d9%88%d9%81%d9%82-%d9%86%d8%ae%d8%b3%d8%aa%db%8c%d9%86-%d9%be%d9%87%d9%be%d8%a7%d8%af-%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d8%a8%d8%b1%db%8c-%d8%ac%d9%87%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%da%86%db%8c%d9%86#ref=shahrekhabar


موضوعات مرتبط: پهپاد

یک شنبه 7 آبان 1396 | 19:23 | علی شیری عباس آباد |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 8 صفحه بعد